logo (8274K)

een natuurlijke hulp voor patiŽnten met astma en aanverwante ademhalingsstoornissen


Home

Dr. Buteyko

Therapie

Wetenschap

Contact

Links

Media

Getuigenissen

Buteyko-therapie werd in de jaren '50 van de vorige eeuw ontwikkeld door de Russische wetenschapper Konstantin Buteyko. Hij spendeerde een groot deel van zijn leven aan het observeren en vergelijken van de ademhaling bij 'zieke' en 'gezonde' mensen en raakte gebiologeerd door de duidelijke verschillen die hij waarnam. Aan de hand van zijn conclusies ontwikkelde hij een behandelmethode met als einddoel het optimaliseren van een naar zijn normen zo normaal mogelijk ademhalingspatroon.

Voor deze behandelswijze van astma en aanverwante aandoeningen wordt geen gebruik gemaakt van medicatie of apparatuur, maar wordt getracht om via een trainingsmethode het ademhalingspatroon van de patiŽnt in de gunstige zin te beÔnvloeden.

Momenteel is de Buteyko-therapie nog zo goed als onbekend in BelgiŽ. Maar in Rusland, AustraliŽ, Nieuw Zeeland en Canada is het al geruime tijd een met succes toegepaste behandelvorm voor astmapatiŽnten. Meer recent is de Buteyko-therapie via het Verenigd Koninkrijk verder naar het Europese Continent aan het verspreiden.


Bert Lerouge - Meulesteedsesteenweg 193 9000 Gent - 0486/07.10.08

bba-logo (2K)