logo (8274K)

een natuurlijke hulp voor patiŽnten met astma en aanverwante ademhalingsstoornissen


Home

Dr. Buteyko

Therapie

Wetenschap

Contact

Links

Media

Getuigenissen

Hilde
Eigenlijk denk ik nooit meer aan de therapie. De klachten waarvoor ik behandeling zocht (en kreeg!) zijn eigenlijk verholpen. Heel soms, vooral in momenten van stress, komt de kortademigheid nog eens in beeld. Dan weet ik wat te doen. Enkele dagen buteyko-aandacht, en ik ga weer door.
Vůůr de therapie gebruikte ik seretide 50/500 en dit 2x per dag. Dikwijls had ik het gevoel dat dit niet voldoende was. Nu (na de therapie dus) gebruik ik 2x dagelijks seretide 50/250. Regelmatig vergeet ik mijn ochtend-dosis. Dat voel ik dan soms wel in de late namiddag.


Kristof
Ik heb zo af toe wel nog eens flink last van benauwdheid, maar dit komt vooral door stress en onrust. Op drukke momenten krijg ik af en toe nog eens de druk op de borst en beginnende piepende adem. Ik gebruik echter nooit meer Ventolin om dit dan op te lossen, maar mijn ademoefeningen. En elke keer steeds met succes! Ik merk wel dat er een enorme band is tussen stress, vermoeidheid, onrust en adempauze. Ik ben wel 2 tot 3 keer snachts wakker geworden met kloppend hart en adempauze rond de 15 seconden. Eenmaal beter wakker, iets meer aan het relativeren, begin ik rustig mijn oefeningen. Na ongeveer 15 min, ben ik dan weer volledig stabiel (adempauze tot 40 seceonden) en kan ik verder slapen.
Daarnaast sport ik ook harder dan vroeger en probeer ik 3 keer per week 10 km te lopen. En alles in en uit door de neus... en het lukt nog steeds.


FranÁois
Mijn evaring bij deze lessen zijn zeer positief, elke les werd op een duidelijke rustige aangename manier gegeven.
Seritide en Singular neem ik nog,maar Ventolin en Atrovent heb ik kunnen stoppen door de oefeningen.
Ik heb de therapie al aan veel mensen aangeraden.


Bert Lerouge - Meulesteedsesteenweg 193 9000 Gent - 0486/07.10.08

bba-logo (2K)