logo (8274K)

een natuurlijke hulp voor patiŽnten met astma en aanverwante ademhalingsstoornissen


Home

Dr. Buteyko

Therapie

Wetenschap

Contact

Links

Media

Getuigenissen

Buteyko-therapie wordt in individuele of groepssessies gegeven.

De groepssessies bestaan uit 3 sessies van anderhalf uur waarin de basis van de therapie wordt uitgelegd en aangeleerd. Hierbij is er de mogelijkheid om dit aan een voordelige prijs te combineren met twee indivuele sessies van een uur om de therapie nog meer op jouw problematiek te kunnen aanpassen.
De volgende reeksen:

  • donderdagavonden in juni (1/6, 8/6 en 15/6). Start om 20u
  • donderdagochtenden in juli (6/7, 13/7 en 20/7). Start om 10u

De groepssessies kosten 175 euro voor de 3 groepssessies of 250 euro indien dit gecombineerd wordt met twee individuele sessies.
Aanmelden voor deze sessies kan telefonisch of via mail. Opgelet: het aantal plaatsen is steeds beperkt.

Indivuele sessies kunnen steeds in onderling overleg gestart worden en zowel overdag als 's avonds plaats vinden.
De eerste sessie duurt anderhalf uur. De volgende sessies duren een uur. Tussen de eerste twee sessies wordt een week gelaten, maar nadien kan hier gerust meer tijd tussen zitten.

Tijdens deze sessies leer je de methode, worden de resultaten geŽvalueerd en bijgestuurd en krijg je advies over hoe je het best omgaat met ademhalingsproblemen zoals bijvoorbeeld astma.

Je krijgt een oefenprogramma voor thuis waarmee je dagelijks oefent gedurende deze vijf weken. Na deze periode verminderen de klachten. We passen het oefenprogramma aan en bouwen het langzaam af. Het succes van deze therapie hangt uiteraard af van hoeveel je zelf oefent.

Buteyko-therapie is complementair met jouw andere medische behandeling. Met andere woorden: volgens de diagnose gesteld door jouw arts blijft de traditionele behandeling behouden.

Buteyko-therapie biedt jou een gezonde levenswijze waarbij je weinig of geen hinder ondervindt van jouw vroegere ademhalingsproblemen.

De therapie kan zowel toegepast worden bij volwassenen als bij kinderen vanaf 3 jaar.
Bert Lerouge - Meulesteedsesteenweg 193 9000 Gent - 0486/07.10.08

bba-logo (2K)